Bemutatkozunk
Gyönyörű látnivalói falunknak a fából készült alkotások. Cs. Kiss Ernő fafaragó művész által vezetet fafaragó táborokban készült kapuk, emlékoszlopok, padok, a játszótér játékai és a híd az ő, valamint művésztársai és a helyi mesteremberek elhivatottságát, hozzáértését bizonyítják. A holokauszt ozorai áldozatainak is emléket állító, egymást átölelő és egymástól is búcsúzó nő és férfialak szobra az iskola mellett lett felállítva (Szabó György munkája)

Az ember alkotta látnivalók mellett a táj szépségére és értékeire is fel kell hívni a figyelmet. Ozora is hét dombra épült mint Róma. A környező dombokról, a Kálváriáról, a Tükörcsősről kiváló kilátás nyílik, tiszta időben még a Balaton kéklő sávja is felsejlik. A környező erdők, mezők vadban gazdagok. A helyi és a külföldről érkező vadászoknak puskacsöve elé gyakran kerül szarvas, őz és vaddisznó.

A horgászat kedvelői a Sió-csatornán, az Ozorádó Horgászparadicsomban zsákmányolhatnak pontyot, amurt, kárászt és keszegféléket. Az utóbbi helyen szálláshely és sátorozási lehetőség is van. Annak, aki horgásztanyát akar venni, ha éppen van eladó, a Községi Horgászegyesület tulajdonában lévő Molnár-tavat tudjuk ajánlani. Ha kellőképpen felkeltettük érdeklődésüket megmutatjuk, hogyan juthatnak el Ozorára. Megközelíthetőség >>>

1 | 2

Polgármesteri Hivatal
Elérhetőségei >>>

Ozorai Várkastély
Elérhetőségei >>>

Háziorvos
Elérhetőségei >>>


Ozora
Területe: 5953 ha
    belterület: 471 ha
    külterület: 5482 ha
Lakosság: 1809 fő
Lakások száma: 776
Telefonos körzetszám: 74
Irányítószáma: 7086
Régió: Dél-Dunántúl
Megye: Tolna
Kistérség: Tamási