Bemutatkozunk
A helyi Önkormányzat az elmúlt húsz év során rengeteget tett azért, hogy Ozorát ne csak múltja, hanem jelene miatt is példaként emlegessék. Az ideérkezőket rendezett, tiszta falu, tavasztól-őszig tartó virágpompával fogadjuk az utcákon és tereken. A község rendszeresen résztvevője, többszörös első helyezettje, különdíjazottja a Virágos Magyarországért mozgalomnak. 1994-ben Európa díjat is kapott.


A látnivalók közül persze elsősorban Ozorai Pipo Várkastélyát és az abban található kiállításokat kell megemlíteni. Közvetlen szomszédságában található a Római Katolikus templom épülete, két oldalán az I. és II. világháborúban elesett ozoraiak emlékművével. (a II. világháborús emlékmű Borbás Tibor munkája)


A templom és a 2007-ben gyönyörűen felújított iskola melletti téren az 1848-as hősöknek emléket állító ágyú (Nagy Sándor alkotása) valamint Csapó Vilmos és a Perczel Mór emléktábla látható (Czakó Rita munkája). A szentháromság téri kis parkban egy sárkányokkal díszített szökőkút permetez friss vizet (alkotó Szabó György) (A szobrot Nagy Sándor újította fel).1 | 2

Polgármesteri Hivatal
Elérhetőségei >>>

Ozorai Várkastély
Elérhetőségei >>>

Háziorvos
Elérhetőségei >>>


Ozora
Területe: 5953 ha
    belterület: 471 ha
    külterület: 5482 ha
Lakosság: 1809 fő
Lakások száma: 776
Telefonos körzetszám: 74
Irányítószáma: 7086
Régió: Dél-Dunántúl
Megye: Tolna
Kistérség: Tamási